0
Winkelmand 0,00
Cart is empty

297

bomen geplant

22 dec. t/m 2 jan. zijn we gesloten
universe-1044107_1920

Over Olijfgroen

Onze maatschappij put de aarde uit. Klimaatverandering, plastic soup, massaextinctie zijn wereldwijde problemen die al generaties lang het dagelijkse nieuws bepalen. Onze aarde, ons thuis, is een onherbergzame plek geworden. Verschil tussen arm en rijk is groter dan ooit en we werken dag en nacht omdat geld niet langer een middel maar een doel is. Het ergste is, dat wij er niet eens gelukkiger van zijn geworden.

Ik droom van een wereld die het waard is om in te leven, en ik weet zeker dat we die samen kunnen bouwen.

Het beteugelen van excessen is een rol van de overheid en multinationals, maar bouwen aan een wereld die het waard is om in te leven, kan iedereen. Toch is het een worsteling om in ons drukke bestaan, tijd te maken voor onderzoek, reflectie en daar vervolgens ook nog acties aan te koppelen. Daarbij faalt ons systeem op zoveel plekken dat we door de bomen het bos niet meer zien. “Wat is duurzaam, waar begin je, en heeft het nog wel zin?” Dat alles maakt dat actie traag op gang komt of uitblijft. Luxe die we niet hebben. 

Door duurzaamheid “aantrekkelijk en bereikbaar” te maken, inspireert OLIJFGROEN Limburgers om mee te bouwen. Door mensen te laten zien dat de duurzame oplossing de beste is, creëren we een perspectief dat uitnodigt om in actie te komen. OLIJFGROEN maakt het begrip “duurzaamheid” behapbaar waardoor die actie sneller volgt.

Limburg en de natuur als inspiratiebron, simpel.

Lokaliteit is een krachtige hefboom voor een betere wereld. Olijfgroen heeft niet de illusie de wereld te kunnen veranderen en richt zich op het gebied wiens taal en cultuur haar eigen en lief zijn. Chauvinisme is geen vies woord, het helpt ons invulling te geven aan onze identiteit, die met 7 miljard globetrotters, toch wel onder druk staat. 

De natuur is mijn grootste inspiratiebron. De meest onvoorstelbare technologische innovaties, verbluffende creaties, slimme tactieken en oogverblindende schoonheid, vinden we buiten. Zonder chemische stoffen, zonder verbrandingsovens en zonder social media. Die natuur is ons thuis. Daarom trekken we massaal het bronsgroen heuvelland in als we ons willen ontspannen. Daar daalt onze bloeddruk en bedaart onze hartslag. Buiten maken we de mooiste herinneringen en voelen we ons het gelukkigst. Door de natuur in huis te halen, brengen we de mens dichter bij de natuur. Dit levert een directe bijdrage aan diens levenskwaliteit maar geeft haar ook de kans om de natuur opnieuw te ontdekken. 

Simpel, het is al zo druk….

Shopping Basket